Trädgårdsserveringen

Trädgård Norr erbjuder härliga bakverk, frukost och brunch med många olika tillbehör, dagens lunch med en stor salladsbuffé och mycket mer. Du hittar oss på Strandpromenaden i centrala Umeå – välkommen hit!

Under sommaren är det många som besöker oss på grund av vår vackra uteservering där gäster kan njuta av en fika eller en bit mat bland vackra blommor och växter. Uteserveringen ligger mitt i den välskötta trädgården som hör till caféet. Här samsas prydnadsväxter med nyttoväxter, och mycket av det vi odlar används även i caféet. Från vår egen trädgård skördar vi exempelvis morötter, potatis, sallad och annat. För oss är det viktigt att erbjuda våra kunder mat som i så stor utsträckning som möjligt är ekologisk och närproducerad, och vi är väldigt glada att vi har möjlighet att hämta en del av råvarorna direkt i vår egen vackra trädgård.

Under 2013 genomgick trädgårdsserveringen en renovering, och då köptes nya och fräscha trädgårdsmöbler in från Trademax.se och Möbelgallerian.se. Trädgårdsserveringen har nu plats för 30 personer, och här sitter man bekvämt i utemöbler som både är vackra och funktionella. Det finns något som passar alla i vår vackra oas, oavsett om man kommer hit för att äta lunch eller bara vill ta en kopp kaffe och läsa tidningen. På det välkrattade gruset står både rejälare bord och stolar samt mysiga grupper med soffor och fåtöljer i konstrotting för den som vill slappna av och njuta av en fika. Vi har även stora parasoller som vid behov kan ge skydd mot sol och lättare regn. Vid dåligt väder plockas dynor in, och då hänvisar vi våra gäster till platserna i caféet.

Att trädgården hålls så fin och välskött är tack vare vår duktiga trädgårdsmästare Bo som jobbar hårt från tidig vår till sen höst med att sköta, odla, rensa och skörda. Många av de som besöker oss under sommaren är trädgårdsintresserade, och i caféet har den som vill möjlighet att hämta ett häfte där alla blommor och växter som finns i trädgården är listade. Bo finns dessutom vanligtvis på plats varje vardag och svarar mer än gärna på frågor om de olika blommor och växter som han odlar. Besökare har även möjlighet att köpa sticklingar från olika växter, samt odlade grönsaker när det blir överskott vid skörd.

Vår vackra trädgårdsservering kan bokas för bröllopsfest och andra typer av kalas. Läs mer om detta under Boka trädgården, och kontakta oss för mer information.

Varmt välkommen att besöka oss!