Sälj det du inte behöver

På Trädgård Norr tycker vi att det är viktigt att tänka på miljön. Därför använder vi oss i så stor utsträckning som möjligt av ekologiska och närproducerade ingredienser. En del av det vi använder i bak och matlagning hämtar vi direkt från vår egen trädgård, så om du äter en sallad här eller kanske våra goda hallonmuffins så äter du ingredienser som är så närproducerade och ekologiska som de kan bli.

En sak som vi tycker är extra viktigt är att ta tillvara på det vi har och inte slänga saker som går att använda till annat. Vi är noga med att inte låta något gå till spillo och ofta bakar vi och lagar mat efter de ingredienser vi har. På så sätt kan man faktiskt komma på nya spännande smakkombinationer, och på det sättet har vi även fått fram många av de favoriter som våra kunder tycker allra mest om.

Vi är också noga med att använda det vi har istället för att köpa nytt hela tiden. Nu finns det förstås en hel del regler och bestämmelser för hur det ska gå till i ett kök som man måste följa, angående hygien och sådant, men där vi kan använder vi hellre alternativ som går att återanvända än köper engångsartiklar. Och när vi köper nytt ser vi till att det gamla kommer till användning på annat sätt, till exempel som när vi bytte ut våra trädgårdsmöbler. Då skänkte vi de gamla till second hand och jag vet att de blev väldigt populära. Du kanske har ett av våra gamla caféset i din trädgård?

Låt någon annan få nytta av det du inte har bruk för

Nästan allt går att sälja, och går det inte att sälja så finns det nästan alltid någonstans dit man kan skänka prylar och saker som man inte har bruk för. Till och med en del trasiga saker kan vara av intresse för andra som har tiden och lusten att laga eller renovera sakerna.

Att sälja sådant som man inte längre behöver är bra på flera sätt. Dels är det bra för miljön då det betyder att den som köper det inte medverkar till vår överkonsumtion som går ut på att köpa nytt hela tiden. Det är också trevligt för den som köper att hitta ett fynd, och dessutom är det bra för dig som kan tjäna en liten slant på köpet. När du skänker bort saker kan du också glädja någon som kanske inte har råd eller möjlighet att köpa.

Om du rensar förråd och skåp kommer du antagligen att hitta massor av saker som du inte behöver, som bara tar plats och som skulle kunna glädja någon annan samtidigt som du får plats över och kanske tjänar några kronor. Det kan vara allt från trädgårdsmöbler till guldsmycken. Nu för tiden är det ju också så enkelt att sälja vissa saker, som till exempel smycken där du bara behöver skicka efter en guldpåse från exempelvis finguld.se och sedan skicka iväg dina smycken för värdering. Har du kanske några smycken som bara ligger och skräpar? Här kan du se vad du kan sälja. Dra ditt strå till stacken och hjälp vår jord genom återvinning och återanvändning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *