Om oss

Trädgård Norr erbjuder härliga bakverk, frukost och brunch med många olika tillbehör, dagens lunch med en stor salladsbuffé och mycket mer. Vår mysiga uteservering ligger mitt i den välskötta trädgården där man kan njuta av en fika eller eller matbit omgiven av vackra blommor och växter. Du hittar oss på Strandpromenaden i centrala Umeå – välkommen hit!

Trädgård Norr har funnits sedan 1995, och varje sommar njuter tusentals besökare av en fika eller en bit mat i vår vackra trädgård som är hjärtat i caféet. Under vintern, eller på sommaren när det är dåligt väder, njuter våra gäster av bakverk och mat i vårt mysiga café där vi i dagsläget har fem anställda som arbetar året runt. På sommaren är det högtryck, och då tar vi in extra personal.

I trädgården finns en stor variation av vackra blommor och andra växter, och vi odlar även en del grönsaker och annat som vi skördar och använder i caféet. Vår vision är att i så stor utsträckning som möjligt använda oss av ekologiska och närproducerade råvaror, och vi är väldigt stolta över det vi odlar själva! Vår trädgård finns även tillgänglig för uthyrning för den som söker en härlig plats för bröllopsfest, födelsedagskalas eller någon annan typ av festlighet.

Att trädgården hålls så fin och välskött är tack vare vår duktiga trädgårdsmästare Bo som jobbar hårt från tidig vår till sen höst med att sköta, odla, rensa och skörda. Bo har arbetat här sedan 2008 och har gjort ett fantastiskt jobb med trädgården. Han hjälper oss att hålla trädgården vacker och levande, och varje sommar ser vi nya växter och blommor. Detta uppskattas mycket av våra trädgårdsintresserade gäster som gärna återkommer från år till år för att se vilka överraskningar trädgården bjuder på och för att njuta av våra populära bakverk som självklart är bakade här i caféet.

Under 2013 genomgick trädgårdsserveringen en renovering, och då köptes nya och fräscha trädgårdsmöbler in. Trädgårdsserveringen har nu plats för 30 personer, och här sitter man bekvämt i utemöbler som både är vackra och funktionella. Det finns något som passar alla i vår vackra oas, oavsett om man kommer hit för att äta lunch eller bara vill ta en kopp kaffe och läsa tidningen. På det välkrattade gruset står både rejälare bord och stolar samt mysiga grupper med soffor och fåtöljer i konstrotting för den som vill slappna av och njuta av en fika.